Fındık Bahçem Kavrulmuş Tirebolu Fındığı 1 Kg.
1.250,00TL
- Marka: Altun Gıda
- Ürün Kodu: KACAROORG095
- Stok Durumu: Stokta var
1.250,00TL
Fındığın Faydaları Nelerdir?
Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından
mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok
önemli faydalar sağlar. Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif
barındırır. Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B vitamini (riboflavin,
tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi), kalsiyum, folat, çinko,
potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle sağlığımız açısından adeta bir
hazinedir. Fındığın çiğ olarak tüketilmesi durumunda besin değerlerinden çok
daha fazla faydalanabilirsiniz.
Fındık faydaları şunlardır:
·
Kalp sağlığını korur.
·
Antioksidan etkiler sağlar.
·
Sindirim sistemini destekler.
·
Enerji ve zihinsel performansı artırır.
·
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
·
Kemik sağlığına fayda sağlar.
·
Beyin sağlığını destekler.
·
Güçlü bir magnezyum deposudur.
·
Cildin genç kalmasını sağlar.
·
Kanser riskine karşı etkilidir.
·
Lifli yapısı bağırsakları mutlu eder.
Fındık
Nasıl Tüketilir?
Fındık, besin değeri yüksek bir kuru yemiştir ve farklı formlarda
tüketilerek diyetinize kolayca eklenebilir. Çiğ veya kavrulmuş olarak
tüketilebileceği gibi, fındık ezmesi ve fındık yağı gibi işlenmiş ürünlerle de
kullanılabilir. Farklı kullanım şekilleri sayesinde hem lezzetli hem de
sağlıklı tariflerin bir parçası olabilir.
Fındık şu şekillerde tüketilebilir:
·
Çiğ Fındık: Doğal haliyle
tüketilir.
·
Kavrulmuş Fındık: Aromatik bir
seçenektir.
·
Fındık Ezmesi: Kahvaltı ve
atıştırmalık olarak kullanılır.
·
Fındık Yağı: Salata ve
yemeklerde tercih edilir.
·
Tatlılarda Kullanım: Pastalar ve
kurabiyelere eklenir.
·
Salata ve Yemeklerde: Öğütülmüş veya
kıyılmış olarak kullanılır.
·
Smoothie ile: Smoothie ve
yoğurtlara eklenir.
· Fındık Unu: Glutensiz tariflerde tercih edilir.